Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

С три нови автомобила се увеличи автопаркът на Домашния патронаж в Тервел

Три нови автомобила ще осигурят работата на домашния социален патронаж в град Тервел  и звената, които приготвят храна за разнос, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. Единият от автомобилите е предназначен основно за разнос на храна за детските градини. С него ще се доставя ежедневно храна за малчуганите в ДГ „Детелина“ в Тервел. Храната за тях се приготвя в кухня-майка в Детска градина „Първи юни“ в общинския център. Със същия автомобил ще се доставя храна на децата в детската градина в с.Жегларци и на възрастните от дома за стари хора в с. Полк. Савово. Тези две звена получават своите ястия от кухня-майка в Детска градина „Здравец“ в гр. Тервел.

Вторият автомобил е предназначен за разнос на храна за бенефициентите по проект „Топъл обяд“ в Тервел и селата. Проектът ще стартира в началото на януари 2023 г.

Третият автомобил е предназначен за района, обхващащ селата Орляк и Зърнево. Там функционира  център за социални услуги, който обслужва детската градина в с. Зърнево, стола на училището в селото и филиал на домашния социален патронаж.

Автомобилите са доставени след проведени две обществени поръчки от вида „публично състезание“, в които са участвали три фирми. Средствата са осигурени с постановление на Министерски съвет.

Дияна Илиева припомни, че автомобилният парк на всички филиали на домашния социален патронаж (филиали има в селата Безмер, Коларци и Нова Камена) също разполагат със собствени автомобили, които Община Тервел закупи през последните години чрез проекти за изграждане на тези центрове към МИГ Тервел-Крушари. Домашният социален патронаж в Тервел също разполага и до момента ползва два автомобила, които са закупени с друг проект по ПРСР. Общо автомобилите за патронажа и звената му вече са осем. Автомобилите са бели на цвят и са брандирани по един и същи начин, но всеки автомобил има различен  цвят на надписа ,с което се отличава от останалите. Преди два месеца Общината внесе и проект във Фонд „Социална закрила“, който също е за автомобил, специално за проект „Топъл обяд“- за да не се налага съвместяване на транспорт и да се доставя навреме и с подходяща температура и храната  за останалите потребители на патронажа в гр. Тервел  (180 души).

c