Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Доброто съществува: Млада майка намери в Добрич чанта с 13 600 лева и ги върна

Млада жена намери днес по обяд в центъра на Добрич чанта с петцифрена сума в нея.  И направи необходимото, за да издири собственика на парите и да му ги върне. От намерена бележка в чантата тя предположи, че собственикът е получил рента. Намерила я около 14 часа на площад „Свобода“. Съобщи, че ще върне чантата срещу лична карта и посочване на точната сума.

След като разпространи информация, че издирва собственика, той се свързал с нея. Оказало се, че е възрастен човек от квартал „Добротица“. Парите наистина били от рента. Товарил покупки на задната седалка на колата си и мислел, че чантата му е там. Бил много разстроен, че е загубил такава крупна сума.

Чантичка с крупна сума пари е намерена в центъра на Добрич, издирват собственика

След като се установило, че той е собственикът, парите били преброени пред адвокат и върнати.

Мирослава Атанасова сподели пред Про Нюз Добрич, че и през ум не й е минавало да задържи парите.  “Зная какво е да нямаш и 2 лева за хляб, знам какво е и да имаш много. Да задържиш толкова пари в тези времена е все едно да изгориш душата на някого“, сподели младата жена. В момента тя е по майчинство. Има две деца - момченце на 4 години и момиченце на една годинка.

c