Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Станимира Петрова е Спортист № 1 на Добрич, най-добър отбор е мъжкият на КК „Самурай“

Станимира Петрова от СК "Бокс - Добруджа" е Спортист № 1 на Добрич за 2023 година. Това сочат резултатите от традиционната анкета на Община Добрич. И тази година бяха определени десетте най-добри спортисти, трите най-успешни отбора, тримата най-добри млади таланти и тримата най-добри спортисти с увреждания.

Боксьорката Станимира Петрова събра 263 точки в анкетата. През 2022 година националката спечели бронзов медал в кат. 54 кг. на Европейското първенство в Будва, Черна гора. Тя се класира пета Световното първенство в Истанбул, Турция и има първо място на турнира ,,Странджа’’. Петрова спечели първите места в турнирите в Темпере Финландия и Белград, Сърбия.

На второ в класацията е шахматистът Момчил Петков с 256 точки, а на трето - каратистът Пеньо Пенев с 249 точки.

В десетката следват лекоатлетите Тодор Петров и Никола Михов, кикбоксьорът Александър Панайотов, хандбалистът Маниел Димитров, тенисистката Дария Великова, борецът Кристиян Димитров и състезателят по силов трибой Йордан Дейков.

Най-добър отбор на Добрич за 2022 година е КК „Самурай“ – мъже, който е държавен шампион, носител на Купата на България и е с пето място отборно, в дисциплината „ката“ на Световното първенство по годжу рю карате.

При младите таланти първи е състезателят по кикбокс  Диян Димитров - Световен шампион в категория до 57 кг. в Италия, първи е в турнира за световната купа в Унгария. Най-добър спортист с увреждане стана Панайот Димитров, с второ място в борбата класически стил на Олимпийски игри за хора с увреждания в Бразилия.

Снимка: БГНЕС

c