Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Добрич са заловени дилъри на дрога на високо ниво, следят и наследниците им

Към момента има заловени 8-9 разпространители на наркотици на високо ниво, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич старши комисар Цветан Пировски. По думите му основният наркотик, който е намерен в града, е кокаин, хероин и амфетамин. Той се търгува основно в квартал „Балик“, както и в централната част на града.

В Каварна и Балчик основно се разпространяват амфетамин и марихуана. Там също има задържани през септември, каза старши комисар Пировски.

Основният път на наркотика идва от големите градове по две пътни артерии. Затова основно силите на полицията са съсредоточени там, за да се спре пътят към Добрич.

Работи се по информация за още няколко лица, които са поели бизнеса на тези, които са в ареста. Очаква се в началото на следващата година да има резултат по тези разработки, посочи директорът на ОД на МВР. Няма данни търговците на дрога да се занимават с трафик на хора.

Към момента няма установени случаи на разпространение на дрога около училища. Работи се по няколко сигнала, но към момента няма установени такива случаи.  

c