Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Област Добрич със седем номинации на Годишните награди в туризма 2022

Наградите връчи служебният министър на туризма от Добрич Илин Димитров

На официална церемония в София връчиха Годишните награди в туризма 2022 г. Церемонията бе открита от ресорния служебен министър на туризма от Добрич Илин Димитров, а голямата награда “Изборът на българите” бе връчена от президента на Република България Румен Радев.

Добрич получи седем номинации в категорията “Изборът на българите”, като най-много гласове от номинациите в нашия регион събра храм “Св. вмчк. Георги”, Каварна с 136 гласове. Останалите номинирани в категорията от нашата област са нос Калиакра – археологически резерват „Калиакра“, Каварна; Архитектурно-парков комплекс „Двореца“, Балчик; Университетска ботаническа градина, Балчик; Дом-паметник „Йордан Йовков“, Добрич; Исторически музей, Каварна и Художествена галерия, Добрич.

Годишните награди в туризма се връчват за седма година, като за втора поредна година те са под патронажа на държавния глава на Република България. Сред отличените има редица туристически обекти, фестивали, журналисти и общини.

“За седми пореден път с тази церемония изпращаме годината и се обединяване около каузата на българския туризъм, която вече се е „превърнала в истинска традиция и отдава заслуженото на победителите. Победители, защото показаха хъс, вяра, упоритост, изобретателност и успяха да оцелеят през последните две тежки за сектора ни години,” заяви министър Илин Димитров.

“Необходимо е да обръщаме голямо внимание какви послания отправяме и как представяме туризма ни. Ние, работещите в сектора, сме най-добрите посланици на родината ни и чрез отношението ни я показваме на света,” допълни министър Димитров.

По време на награждаването Министерство на туризма подариха на всички по един флаг на България, който е изработен в монетния двор с посланието “Нека не забравяме никога, че носим страната на реверите си”.

Сред официалните лица бяха президентът Румен Радев, министрите на икономиката и на земеделието. Събитието бе уважено от народни представители, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации, медии и др.

c