Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Футболен турнир с кауза в Каварна помага на болен баща на дете със Сидром на Даун

Традиционният футболен Коледен турнир в Каварна тази година ще е в подкрепа баща на дете със синдром на Даун, който има нужда от помощ. Това съобщиха организаторите за Про Нюз Добрич.

Денко Стойчев е от Каварна. Родител на 3-годишнияо Симеон, който е със Синдром на Даун. Мъжът е с тежка диагноза и има нужда от помощ, за да се пребори с коварното заболяване и да може да продължи да се грижи за момченцето си.

Затова приятелите и съгражданите на Денко решили турнирът да бъде обвързан с благотворителна кауза. На мъжа са нужни животоспасяващи интервенции в чужбина, за които трябват над 26 000 евро.

Входната такса на турнира няма да бъде фиксирана. Така всеки отбор сам ще реши каква да е сумата, която ще предостави. Няма да има награден фонд за първите три места. Зрителите ще имат възможността да дарят средства на място в специално обозначени събирателни пунктове.

Всички събрани средства от турнира ще подпомогнат борбата за живот на Денко. „Надяваме се каузата да бъде стимул за привличането на повече участници, а те да привлекат повече зрители. Нека да се забавляваме с едно традиционно футболно шоу и да направим Коледата на едно семейство в нужда по-щастлива!“, призовават организаторите на турнира.

Той ще се проведе в спортна зала “Олимпиада” в Каварна, а записвания са до  15 декември. На 16 декември в залата ще бъдат изтеглени и обявени опонентите. Форматът на турнира ще се състои от групова фаза и последващи директни елиминации.

Можете да помогнете на Денко и като последвате линка:

https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-bashtata-na-simi?fbclid=IwAR2x3kqXk4rffPEp3v8EaxEH6Kd0Z5rYt-EgYJXNBLOSziwChZy8akqr788
https://pronewsdobrich.bg/2022/12/07/bashta-na-dete-sas-sindrom-na-daun-ot-kavarna-e-s-tezhko-zabolyavane-ima-nuzhda-ot-pomosht/
c