Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Фестивалът „Пясъчни творения“ в Балчик и Албена е носител на престижна награда

Фестивалът „Пясъчни творения“ стана носител на първата специална награда на Националното представителство на студентските съвети за доброволческа мисия, съобщи Мартин Кръстев – инициатор и създател на този детски форум.

Фестивалът „Пясъчни творения“ беше номиниран в инициативата „Мисията доброволец – (не)възможна“ 2022 г., която беше организирана от екипа на дирекция „Младежки политики“ към Министерство на младежта и спорта за седми пореден път.

Освен специалната награда, детският форум „Пясъчни творения” получи и диплом за участие в „Мисията доброволец – (не)възможна“ 2022 г. Весела Лечева - служебен министър на младежта и спорта, връчи наградата на създателя и организатора на фестивала Мартин Кръстев.

По време на събитието Мартин Кръстев изрази благодарност към Държавен културен институт „Културен център „Двореца“ и неговия директор Жени Михайлова, към курорта „Албена”, към всички организации и хора, направили възможно съществуването на фестивала, както и към цялата аудитория подкрепила фестивала по време на онлайн гласуването на номинациите за „Доброволческа мисия” към ММС.

На церемонията присъстваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков, изпълнителният директор на Центъра за развитие на човешките ресурси Михаил Балабанов, председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора Иванова.

Партньори на събитието тази година са Студентски съвет при СУ „Св. Климент Охридски“, Български младежки Червен Кръст, Национален младежки форум, както и Националното представителство на студентските съвети.

c