Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Безплатна прожекция в местното кино в Каварна в Европейската нощ на киното

За трета поредна година кино "Петър Слабаков" в Каварна е поканено да бъде домакин и да приветства събитието Европейска нощ на киното.

Безплатната прожекция, която ще видят жителите и гостите на Каварна тази вечер, е екшън-драмата "Рицари на справедливостта" от 18:00 часа. Филмът е дело на датския режисьор Андерс Томас Йенсен, като през трудната за киното 2020 година филмът успя да пребори стереотипа и получи десетки номинации в различните категории на кино наградите "Bodil" и "Robert".

Общоевропейското събитие се провежда в периода от 5-ти до 9-ти септември тази година, като това е петото издание на проекта, създаден по инициатива на програма "Творческа Европа – МЕДИА". Програмата осигурява свободен достъп за киноманите в Европа за прожекции в рамките на партньорската мрежа и на  Европа Синемас, под чиято шапка е и кино "Петър Слабаков".

Кино "Петър Слабаков" в Каварна е част Европа Синемас, като идеята на Международната компания е да представя 50% местна филмова продукция и 50% международна с особен акцент на европейското кино.

c