Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Ученик от ФСГ "В. Левски" в Добрич е първи на Националната университетска олимпиада

Виктор Маринов от Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ в Добрич се класира на първо място на  Националната университетска олимпиада, провела се в Икономически университет – Варна.

Тази година висшето учебно заведение  отново предложи разнообразие от тематични области, в които можеха да се изявят учениците от 11 и 12 класове.

Виктор се пребори за първото място в категорията Microsoft Excel с максимален брой точки – 100. Участие в тази категория взеха 71 ученици от цяла България, съобщават от гимназията в Добрич.

Това класиране дава право на Виктор Маринов при записване в ИУ – Варна (редовна форма на обучение) да се освободи от заплащането на две семестриални такси.

Той е  ученик в 11 клас, специалност „Икономическа информатика“.

От ФСГ поздравяват Виктор Маринов с успеха и му пожелават здраве и да продължава да бъде все така трудолюбив, упорит и последователен.

Забелязва се засилен интерес към секциите с организатор катедра „Информатика“ с общо записани за участие в трите секции 289 ученика. От тях бяха класирани 37 участника в секция „Програмиране“, 68 – в секция „Microsoft Excel” и 68 – в секция „Уеб дизайн“. Учениците са представители на математически, езикови, професионални гимназии и средни училища от градовете Варна, София, Бургас, Велико Търново, Вълчи дол, Добрич, Козлодуй, Кубрат, Монтана, Попово, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

c