Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Пияни и дрогирани водачи - единият яко омаян, задържаха снощи в област Добрич

Трима са задържаните нарушители, седнали зад волана в нетрезво състояние, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Добрич.

Най-ранното задържане - около 18:30 часа, е извършено в град Каварна. Там е спрян за проверка лек автомобил „Тойота“, управляван от 46-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,43 промила. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита също положителен резултат. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Около 00:45 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мазда“, управляван от 55-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,40 промила.

Малко по-късно, също на 7 декември, около 2:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от неправоспособен 48-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че поставените регистрационни табели са издадени за друго МПС.

Всеки от нарушителите е задържан за срок от 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.

c