Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

В ПГЗ "Тодор Рачински" в Генерал Тошево впечатляват с интересни и различни уроци

С кафетерия за един ден осъмна днес Професионална гимназия по земеделие "Тодор Рачински" в град Генерал Тошево. Специални гости на сладкарницата бяха директорът Кристияна Иванова, г-жа П. Петрова и проф. Димитрина Каменова . Един вълнуващ ден, сътворен от възпитаниците на гимназията и техните родители, които с общи усилия, подготвиха лакомствата за новия урок в 8 а клас "Would you like dessert?"

Кабинетът бе преобразен в кафетерия с уникалните сладкиши и печива, с декора, подготвен от групата по "Интериорен дизайн", и с английското меню, включващо богата гама от десерти и топли напитки. Целта на практическия урок бе учениците да подобрят нивото на владеене на английски език чрез практика в реална среда, където да упражнят термините, характерни за едно обслужващо заведение, и да пазаруват с ваучери в паунди.

Учениците в ролята на продавачи и купувачи бяха поздрвени от своя преподавател Атанаска Рашкова, която им пожела следващия път да посетят заедно кафетерия в Англия, за да усетят духа на английската сладкарница.

c