Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Viva Magenta е определен за цвят на 2023 година

Pantone представя Цвят на годината 2023: Viva Magenta. Нетрадиционен нюанс за нестандартно време

Институтът за цветовете "Пантон“ (Pantone) обяви цвета на 2023 година. Според специалистите цветът на 2023 г. ще бъде Вива Маджента – искрящо наситенорозово (Viva Magenta 18-1750).

Тазгодишният цвят на годината е мощен и овластяващ. Вибриращият цвят изразява сила, радост, поощрява експериментите и самоизразяването без ограничения. Вива Маджента приветства всеки със същия хъс за живот и бунтарски дух. Това е цвят, който е дързък и пълен с остроумие.

Вниквайки в експерименталния дух на Viva Magenta, Pantone изследва динамиката между изкуствения интелект и човешкото творчество, за да създаде „The Magentaverse“, достъпна за публиката за първи път.

Смел и безстрашен, пулсиращ цвят, чието изобилие насърчава оптимизма и радостта. Мощно и даващо сила, това е анимирано червено, което насърчава експериментирането и себеизразяването без въздържание; наелектризиращ, безграничен нюанс, който явно е „там“ и е открояващо твърдение. Смел, остроумен и приобщаващ към всички, PANTONE Viva Magenta посреща всеки и всички със същия бунтарски дух.

Нюансиран пурпурно червен тон, който представя баланс между топло и хладно, PANTONE 18-1750 Viva Magenta също е хибриден цвят, такъв, който удобно различава физическия и виртуалния, емоционален за нашия многоизмерен свят. Това е карминово червено, което не доминира смело, а вместо това приема подход „юмрук в кадифена ръкавица".

Институтът за цветовете "Пантон“ е изследователски център на компанията „Пантон“, чийто предмет на дейност е експерименталната работа с цветовете и тяхното влияние върху различните отрасли като мода, полиграфия, интериорен дизайн, реклама, кино и др. Институтът определя цвят на годината от 2000 г. насам. 

c