Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

28 проекта участват в архитектурния конкурс за централната пешеходна зона на Добрич

Приключи още един етап от архитектурния конкурс за Централната пешеходна зона на Добрич. 28 са проектите, които ще бъдат разгледани от международното жури, съобщи в профила си във фейсбук кметът Йордан Йорданов.

Той посочи, че това е стъпка към основната  цел да се намери цялостна и устойчива концепция за централната градска част на град Добрич в обхвата на Зона А, а за обхвата на Зона Б - да се разработи идеен проект.

Между 15-и и 19-и декември журито ще се събере в Добрич, за да ги оцени и на 19.12.2022 г. ще бъдат обявени трите най-добри проекта. Те ще бъдат показани в сайта на Общината и чрез нарочна изложба. Чрез сайта ще се проведе и анкета, в която всеки ще може да гласува за един от проектите.

Обявени са награди за класираните на първо, второ и трето място, съответно 50 000 лв., 40 000 лв. и 30 000 лв. Ще се дадат и две поощрителни награди в размер на 5 000 лв. всяка. Част от наградата е възможността за възлагане изработката на технически и работен инвестиционен проект и осъществяване на авторски надзор. Възлагането ще бъде в рамките на 450 000 лева, без включен ДДС.

Общината ще влезе в преговори с авторите на тези три проекта. Победителят ще се излъчи след обществено обсъждане, като Общината ще вземе предвид мнението на жителите на Добрич.

c