Балчик Водещи новини - дясно Общество

Коледната елха в центъра на Балчик ще грейне на 7 декември

Празничната коледна и новогодишна програма в Балчик започва на 6 декември с ателие на изкуствата в Художествената галерия на Белия град. Проявите до 31 декември включват спектакли, изложби, концерти и творчески работилници.

На 7 декември на пл. „21 септември“ ще грейнат светлините на коледната елха. Награждаването на най-добрите спортисти на СКЛА „Черно Море“ ще се състои в „Мелницата“ на 10 декември от 16.00 часа. Коледният концерт на фолклорните състави на читалище „Васил Левски – 1959“ ще се проведе на 12 декември от 18.00 в читалището. Също там дните от 12 до 16 декември са обявени за Седмица на коледната книжка. Читалището ще бъде домакин и на коледна работилничка на 14 декември.

На 15 декември от 14.30 часа ще бъде открита изложбата „Здравей, Коледа!“ на Центъра за подкрепа за личностно развитие и Общински детски комплекс.

Автентични български сурвакници ще бъдат изработени в Историческия музей на 16 декември, по проект на музея „С България в сърцето“. На 18 декември от 17.00 часа в НЧ „Васил Левски – 1959“ е концертът на вокална школа „Септима“. Танцов спектакъл „В Коледната нощ“ ще зарадва балчиклии на 21 декември от 18.00 часа в НЦ „Паисий Хилендарски – 1870“.

30 минути преди настъпването на Нова година започва концертът „Новогодишна наздравица“, който ще се състои пред магазин „Аквилон“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.