Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Таланти от Добрич завоюваха призовите места на състезание по английски език

Отбор от над 30 души от Добрич, завоюва първо, второ, трето и шесто място в конкурс по английски език

На регионално състезание от конкурса на фондация "БЕСТ" /от англ.: Български турнири по английска реч и дебати/ участваха над 30 ученици от Езикова гимназия "Гео Милев" и СУ "Св. Климент Охридски", като два от екипите, на които бе разделен отборът завоюваха първо и шесто място в категорията "Драматичен дует" и се класираха за финала през април 2023 г. Други от екипите в останалите категории също представиха на ниво групата от Добрич.

Състезанието е с два предварителни кръга, разделени по регионален и сезонен принцип.

На регионалното състезание в Бургас в категорията "Драматичен дует" първото място бе завоювано от Симона Ризова и Петя Василева, на второ място са Никол и Александра, на трето Виктория и Елица, а на шесто - Деница и Десислава.

Състезанието е на организацията "Best", която организира конкурси за речи и дебати в пет категории – дебати в стил „World School”, публична реч, драматичен дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Журито е съставено предимно от българи, но има и чуждестранни участници в него, което не е проблем предвид, че състезанията са на английски език.

В категорията "Драматичен дует" се избира филм, книга или епизод от сериал, като задачата на двойките е да интерпретират произведението по неговия сюжет. Симона и Петя избират да пресъздадат "The Swap" /Размяна на телата/, като това е труден филм, в който момиче и момче се разменят в телата си.

За Про Нюз Добрич Симона Ризова сподели, че отборът на Езикова гимназия "Гео Милев" е сплотен, подкрепящ се и много трудолюбив. Когато има проблем за решаване, винаги участниците могат да разчитат един на друг. Симона е на 16 години, учи в Езикова гимназия и спортува.

Професионалното развитие в актьорското майсторство е интересно и макар все още да е рано, участниците в отборите вече проявяват интерес към тази професия, споделя Симона. За нея и връстниците й е мотивиращо е постепенното надграждане, като всяка година постигат нови и по-големи победи, което е оценка за положения от тях труд.

c