Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

ОбС Добрич ще гласува наредба за гробищните паркове и реформиране на Старческия дом

Заседание № 40 за годината ще проведе днес Общинският съвет на Добрич. В дневния ред е включено разглеждане и гласуване на Наредба за гробищните паркове и погребално-обредната дейност на територията на община Добрич. Съветниците трябва да приемат и план за реформиране на Дома за стари хора в града.

Предоставяне за безвъзмездно ползване на стълбове от уличната електропреносна инфраструктура на „Футболен клуб – Рилци“ е друга точка от дневния ред. ОбС трябва да избере представител на Община град Добрич на извънредно заседание на общото събрание на Асоциация по ВиК в обособена територия, обслужвана от „ВиК Добрич“ АД, град Добрич, което ще се проведе на 30 ноември 2022 г.      

На сесията ще бъде разгледано предложение за поставяне на паркови елементи с цел укрепване против разливи на канал, който се намира в Градски парк „Свети Георги“, в участъка до ресторант „Лебед“.

Съветниците трябва да разрешат на администрацията да кандидатства за финансиране на проект „Укрепване на общинския капацитет в направление социална политика в Община град Добрич“, процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021 – 2027 г.

На днешното заседание ще бъдат представени писмени отчети за дейността на общинските дружество за периода 01.01.2022 г. – 30.09.2022 г.

c