Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

До 360 нови стикера за таксита през 2023 г. в Добрич, кампанията стартира на 5 декември

Кампанията за издаване на разрешителни и холограмни стикери за таксиметров превоз на територията на град Добрич, за 2023 година, започва на 5 декември, обявиха от Общинска администрация.

От там посочват, че е създаден модел/график, по който таксиметровите водачи следва да подават документи. Налогът за следващата година няма да бъде променян - 300 лева (минималната за страната ставка).

Новите разрешителни и холограмни стикери за таксиметров превоз през 2023 година ще са с нов дизайн. Подаването на необходимите документи и получаването на разрешителните ще се извършва, в Центъра за услуги и информация и кабинет 113 на първия етаж в сградата на Общината - улица „България“ №12.

Заявлението може да бъде изтеглено от сайта на Община Добрич www.dobrich.bg / Услуги и информация, Рубрика „Икономическо развитие и еврофондове“/ или да се получи на място.

Съгласно чл.24а от Закона за Автомобилните превози  и чл. 24, ал. 1 и ал. 2 от Наредба № 34 от 1999 за Таксиметров превоз на пътници, е необходимо таксиметровите превозвачи да предоставят следните документи:

  • Удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил
  • Фискален бон, издаден от таксиметровия апарат на автомобила
  • Приходна квитанция за платен данък за таксиметров превоз на пътници

До настоящият момент за 2022 г. в Община Добрич са издадени 321 разрешителни за таксиметров превоз. В тази връзка Общината има готовност през предстоящата кампания да издаде до 360 броя разрешителни.

С цел да не се допуска струпване на граждани и по-бързо административно обслужване, Община град Добрич призовава таксиметровите превозвачи с издадените разрешителни за таксиметров превоз за 2022 г. с четни номера да подават необходимите документи на четни дати, респективно разрешителни с нечетни номера на нечетни дати.

Данъкът за упражняване на таксиметрова дейност на територията на Община град Добрич е в размер на 300 лева /минимално определената ставка за страната/ и остава непроменен и за предстоящата година.

c