Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Община Тервел организира конкурс за най-красива външна коледна украса, има и награди

„Коледна приказка в община Тервел“ е името на конкурса за най-красива външна украса, обявен от общинската администрация в добруджанския град. В него могат да участват граждани, фирми и институции, като условието е украсените с коледни елементи обекти да са на територията на общината и да са видими за повече хора. От Общината подчертават, че целта е град Тервел и населените места да станат по-празнични и красиви и да радват местните хора и тези, които се връщат по родните си домове за празниците.

Коледната украса може да бъде поставена на витрини и външни пространства на търговски обекти, по сгради, балкони, дворовете и междублокови пространства на жилищни обекти, както и на бизнес сгради, офиси, училища, детски градини, клубове, читалища, кметства и др.

Участниците в конкурса трябва да направят до две снимки или един видеоклип на украсените обекти и да ги изпратят, заедно с данните си, на имейла на отдел „Култура“ в Общината или на вайбър на тел. 0896 15 14 93 до 22 декември.

Снимките и видеоклиповете ще бъдат публикувани на официалната фейсбук страница на Община Тервел на 23 декември. Те могат да бъдат подкрепени с лайкове до 9.00 часа на 6 януари 2023 г., когато ще станат ясни победителите.

Общината е предвидила парични награди – 400 лева за първо място, 200 лева – за второ и 100 лева за трето място, както и предметни награди за участниците.

Общинската празнична украса също вече се поставя и ще светне на 6 декември, съобщават още от Община Тервел.

снимка - архив

c