Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Поход срещу изпращането на оръжия в Украйна ще има в Добрич и Ген. Тошево

На 26 ноември в 13:00 часа в различни български градове ще се проведе Общобългарски поход за мир и неутралитет. Той е насочен срещу решението за изпращане на оръжия в Украйна и официалното въвличане на България във война.

Това съобщават организаторите от новоучредена гражданска инициатива "Майки срещу войната". Тя внесе в Народното събрание и Министерския съвет национална подписка с искане за отмяна на решението на депутатите от 3 ноември: България да окаже военна помощ на Украйна.

Зад гражданската инициатива застават майките на децата с увреждания от "Системата ни убива", евродепутатът Елена Йончева, лидерът на "Изправи се БГ" Мая Манолова, радиоводещата Анелия Торошанова, директорът на Националната психиатрична болница Цветеслава Гълъбова, журналистът Анна Заркова, Нешка Робева и други адвокати, юристи, общественици и граждани.

Събитията по места са организирани от граждани. Поканени да подкрепят народната демонстрация са всички партии, които се обявиха срещу решението на парламента.

На тях  ще се събират подписи за гражданската инициатива срещу изпращането на оръжия за Украйна, започната от български майки.

В Генерал Тошево събитието ще се състои пред Общината, а в Добрич – пред храм „Свети Георги“.

c