Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Подаването на газ за Добрич е възстановено с ден по-рано

Газоподаването за град Добрич е възстановено, съобщи за Про Нюз Добрич Георги Тодоров, управител на клона в Добрич на “Аресгаз”ЕАД. Изпитанията са приключили и газът е пуснат по тръбата малко преди 13.00 часа днес, а цялата операция бе съкратена с един ден.

Ще мине обаче време, докато всички клиенти в Добрич получат природен газ. „В момента се запълва трасето. Ще отнеме доста време, докато мрежата се напълни и бъде възстановено подаването към клиентите. Днес ще работим максимално дълго, а утре ще продължим поетапно да възстановяваме клиенти. Очаква се всичко да приключи в следващите 24“, посочи Тодоров.

С приоритет служителите на „Аресгаз“ ще снабдят социалните заведения – болницата, старческия дом, детски градини, ясли и училища, и след това гражданите.

Спирането на подаването на природен газ към потребителите в Добрич беше обявено миналата седмица и бе във връзка с извършване на периодичен технически преглед с изпитване на якост и плътност на преносно газопроводно отклонение за град Добрич. Според първоначалната информациятна „Аресгаз“, в Добрич нямаше да има газ от 11.00 часа в сряда до 11.00 часа в петък – 25 ноември. Подаването на газ обаче бе възстановено с ден по-рано. Това стана и със съдействието на депутата от Добрич Албена Симеонова.

Албена Симеонова: От „Булгартрансгаз“ увериха, че до 10 ч. утре Добрич ще има газ

Тодоров добави, че ако газът бе пуснат в петък, както бе обявено първоначално, някои клиенти щяха да получат гориво чак в събота. 

c