Водещи новини - дясно Общество

151 детски творби участват в конкурса „Децата  – бъдещи стопани на Добруджа“

Областна дирекция „Земеделие“  Добрич и тази година е участник в инициатива на Института по публична администрация за добри практики на държавните администрации.

Служители в дирекцията решиха това да бъде второ издание на конкурса за детска рисунка „Децата  – бъдещи стопани на Добруджа“ от предходната година.

Творбите показват как изглежда Добруджа през погледа на детските очи. Изработени са в 3D формат от естествени и рециклирани материали. Темите са свързани с традициите и съвремието на земеделския поминък. Не е забравена и красотата на северното ни Черноморие.

В периода на конкурса – от 15.10.2022г. до 15.11.2022г. постъпиха 151  детски творби от малки участници от първи до четвърти клас от гр. Добрич,  с. Стефаново, с. Дончево, с. Овчарово, с. Соколово, с. Божурово, с. Зърнево, гр. Каварна, с. Крушари, гр. Тервел и др.

Всички творби са заснети и представени за гласуване, в което все още може да се включите до 15.12.2022г. на Facebook – страница – ttps://www.facebook.com/Конкурс-Децата-бъдещи-стопани-на-Добруджа 

Предвидени са първа, втора и трета награда за отличените с вашето гласуване участници, както сертификати и поощрителни подаръци за всички!

Творбите са изложени в сградата на областна администрация – на първия етаж пред помещенията на Областна дирекция „Земеделие“ гр. Добрич. Тя може да бъде посетена всеки ден от 9,00 до 17,30 ч. до края на  януари 2023 г.

Наградите и сертификатите на участниците ще бъдат предоставени чрез родители и учители след 15 декември, съобщават от Областната дирекция.