Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Заради спирането на газа в Добрич: Онлайн ще учат 8 училища, други – с намалени часове

8 училища в Добрич са получили разрешение от министъра на образованието да учат онлайн в дните без газоподаване в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на РУО Добрич Светлана Василева. Това са СУ „Д. Талев“, ОУ „Ст. Караджа“, ОУ „Хр. Ботев“, СУ „Л. Каравелов“, Езикова гимназия, Финансово-стопанска гимназия, ПГ по аграрно стопанство и ЧПГ „Райко Цончев.

СУ „Д. Талев“, ЕГ и ФСГ са в онлайн обучение от днес, а учениците в останалите ще се обучават дистанционно на 24 и 25 ноември.

Както вече съобщихме, в Добрич няма да има газ от 11.00 часа днес до 11.00 часа в петък – 25 ноември. Причината за спирането на подаването на природен газ към потребителите в града е извършване на периодичен технически преглед с изпитване на якост и плътност на преносно газопроводно отклонение за град Добрич.

В 11.00 часа днес спря газоподаването към Добрич, може да е за по-малко от 48 часа

Директорите на 25-те учебни заведения в Добрич са решили какъв да е вариантът, при който ще се учи в тези дни. В СУ „П. Р. Славейков“ са минали на алтернативно гориво – там имат техническа възможност за отопление с нафта, каза още Василева. Останалите училища ще са с намалени часове. 

Детска млечна кухня в Добрич днес работи с редовен график, но няма да работи на 24 и 25 ноември. От 23 до 25 ноември детските ясли и детските градини ще работят с обединени групи. Осигурено е алтернативно отопление на помещенията, но на места е възможно да не се достигне оптималната температура на въздуха, предупредиха от Общинската администрация. 

c