Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

В 11.00 часа днес спря газоподаването към Добрич, може да е за по-малко от 48 часа

Точно в 11.00 часа е затворен кранът за газоподаването към град Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич Георги Тодоров, управител на клона в Добрич на "Аресгаз”ЕАД. Спирането на подаването на природен газ към потребителите в Добрич беше обявено миналата седмица. То е във връзка с извършване на периодичен технически преглед с изпитване на якост и плътност на преносно газопроводно отклонение за град Добрич.

Според информацията на „Аресгаз“ в Добрич няма да има газ от 11.00 часа днес до 11.00 часа в петък – 25 ноември.

В същото време от Демократична България – Добрич, съобщиха, че по настояване на депутата Албена Симеонова, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ е разпоредил спирането на газа да стане в сряда, но да продължи само 24 часа. Той е приел аргументите за затрудненията за учениците и децата от предучилищната възраст и техните семейства.

ДБ: Депутатът Албена Симеонова постигна спирането на газа в Добрич да е за 24 часа

Георги Тодоров заяви, че не е в неговата компетентност да потвърди това. „Ние имаме официална кореспонденция с нашия доставчик за спиране на газа от 11.00 ч. в сряда до 11.00 ч. в петък. Когато колегите ни са готови с техните изпитания и имат готовност да подадат газ към Добрич, ние имаме организация и подготвени екипи веднага да започнем поетапно загазяване на града. Ще дойдат да ни помогнат и колеги от Варна. Други срокове не мога да коментирам“, посочи Тодоров.

Той допълни, че в уведомлението от доставчика на газ е записано, че ако изпитанията приключат по-рано и газоподаването ще бъде възстановено по-рано. Обясни, че самото загазяване на града ще отнеме 4-5 часа. Тодоров е скептичен за това, че изпитанията и възстановяването на газоподаването могат да приключат за 24 часа.

c