Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Съдът определи постоянен арест за В.Д., задържан с хероин в Добрич

Окръжният съд в Добрич определи мярка задържане под стража на В.Д. - обвинен в държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Спрямо задържания на 21 ноември в град Добрич е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“. От съдебната институция уточняват, че В. Д/ е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за това, че на 21 ноември 2022г., в Добрич, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – около 15 грама хероин. Повдигнато обвинение е за деяние, извършено при условията на опасен рецидив.

Според съда, от данните по делото безспорно се установява, че при по-лека мярка е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Магистратите се позовават и на съдебното минало на обвиняемия, лошите му характеристични данни, наличието на обвинение за извършване на престъпление при условията на опасен рецидив.

Определението, с което Окръжният съд налага на обвиняемия най-тежката мярка за неотклонение, подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

c