Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Как ще изглежда търговският парк на мястото на завод "Добрич" (+снимки)

Покривите на всички търговски обекти ще бъдат покрити със соларни панели. Утре собственикът на "Хиполенд" Мариян Колев ще направи първа копка на ритейл парка

Първа копка на новия търговски център, който ще се издига на мястото на съборения обувен завод „Добрич“, ще бъде направена в 14 часа утре, 24 ноември. По този повод в града ще бъде собственикът на  веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки „Хиполенд“ Мариян Колев. Той е инвеститорът, който предвижда на терена да изгради 22 търговски обекта на терена с площ от 37  500 кв. м.

Собственикът на “Хиполенд” купи терена на бившия обувен завод „Добрич“

Както по-рано съобщихме, теренът от 37508 кв.м на най-големия на Балканите завод за детски обувки, беше купен от Мариан Колев, основател и изпълнителен директор на „Хиполенд“. Той придоби еднолично собствеността на дружеството Търговски парк Добрич“ ЕООД от дотогавашния  собственик „Добрич Сити център“.

По-рано Колев коментира пред Bloomberg TV Bulgaria, че в бъдеще веригата ще отваря магазини в ритейл паркове. И обяви, че „Хиполенд“ има намерение да изгради един или два собствени ритейл-парка, в които да бъдат поканени компании, които по думите на Колев „правят хубав и честен бизнес. Продават истински и качествени стоки на добри цени“.

„Добрич“- от цех в бивши казарми до най-големия завод за детски обувки на Балканите

Първият ритейл парк на „Хиполенд“ ще е в Добрич. По думите на  Драгомир Марков, управляващ директор на „Търговски парк Добрич“ ЕООД, идеята на инвестицията е да се направи търговски парк с магазини, не шопинг център или МОЛ, а ритейл парк

Започна събарянето на бившия обувен завод „Добрич“, има нов собственик (+снимки)

Парцелът е 37 500 кв. м, застроената площ ще е 17 500 кв. м като магазини, които ще бъдат на международни и местни марки.

Това, което ще отличава самия парк, е, че инвестиции ще има и в т.нар. соларен проект, който за първи път ще обслужва нуждите на самите наематели в комплекса. Покривите на всички търговски обекти ще бъдат покрити със соларни панели. Стремежът е да се използва зелена енергия за поддръжката и консумацията на самите наематели.

Взрив постави края на бившия обувен завод “Добрич”. Вече е съборен (+видео)

Центърът ще има 22 търговски обекта. Той ще бъде в услуга на гражданите на Добрич и областта, които ще бъдат улеснени и няма да се налага да пътуват до Варна.

c