Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

ДБ: Депутатът Албена Симеонова постигна спирането на газа в Добрич да е за 24 часа

След проведени десетки разговори с "Аресгаз", Булгартрансгаз, Държавна инспекция по технически надзор - Варна и София и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Народният представител на област Добрич от Демократична България Албена Симеонова постигна преразглеждане на дните, в които Добрич ще остане без газ, съобщават от пресцентъра на Демократична България в Добрич.
От там посочват: "Без съмнение, реакцията на училищните ръководства предизвика смущения в семейното ежедневие на учениците. Още по-затруднени се оказаха родителите на деца в предучилищна възраст, които щяха да си останат три дена у дома. В резултат на безотказно настояване от страна на г-жа Симеонова, както и със съдействието на Божидар Радев - юрист от листата на ДБ, г-н Маринов, изпълнителен директор на Булгартрансгаз прие аргументите и разпореди спирането на газа да стане в сряда, но да продължи само 24 часа".
"Спирането на газа, предварително обявено в града, се налага веднъж на 10 години за профилактика на преносните и разпределителните газопроводи и на съоръженията, инсталациите и уредите за природен газ (НУБЕПРГСИУПГ). Било е предвидено за м. юли, но Булгартрансгаз са променили датите за ноември без да се съобразят с работните дни и сезонните температури. Добрата обосновка и активност на екипа на ДБ в Добрич доведоха до разбиране от страна на отговорните институции и по-удачно решение на проблема на гражданите", се казва още в съобщението от местната централа на Демократична България.

c