Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Втора катастрофа с полицейска кола за ден в Добрич - пиян с VW охлузи патрулка

Шофьор с 2,35 промила предизвика пътнотранспортно произшествие със служебен автомобил на ОД МВР Добрич на 20 ноември. Това е вторият пътен инцидент с полицейски автомобил, станал в Добрич в неделния ден, два часа след първия.

По информация от ОД МВР, на 20 ноември, около 20:20 часа е получено съобщение за възникнал пътен инцидент с материални щети по ул. „П. Хитов“ в град Добрич.

Лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 30-годишен мъж, навлязъл в забранена посока на движение по улицата. Колата е охлузила според полицейското съобщение служебен автомобил „Шкода“ на ОД МВР Добрич. При извършената проверка на 30-годишния водач за употреба на алкохол, цифровата индикация отчела наличието на 2,35 промила. Той е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Същия ден, около 18:10 часа лек автомобил „Ауди“, управляван от 37-годишен мъж, при излизане от локален път преминава през пътното платно, тревната площ и навлиза във второто пътно платно, при което е ударен странично от патрулен автомобил на ОД МВР Добрич по бул. "Добруджа". Шофьорите и пътниците са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. По двете коли са нанесени значителни материални щети. Двамата водачи са с отрицателни проби за употреба на алкохол. Про Нюз Добрич съобщи за инцидента снощи.

Снимката е от катастрофата по бул. "Добруджа"

c