Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Тервел отбелязаха 70 години от началото на средното образование в града

В Тервел беше отбелязана 70-ата годишнина от началото на средно образование в града и общината. Своя юбилей отпразнува Средно училище „Йордан Йовков“  в добруджанския град.

С различни инициативи  беше отбелязана годишнината. Цялата седмица премина под наслов „Йовкови дни“. Проведени бяха турнири – по волейбол и баскетбол, открити уроци, литературни четения, кътове, изложби, свързани с живота и творчеството на Йордан Йовков. Бяха отличени победители в конкурси, състезания и олимпиади.

Кулминацията бе празничният концерт, който се състоя в читалище „Димитър Дончев-Доктора“. Гости на празника бяха кметът на Тервел инж. Симеон Симеонов, председателят на Общинския съвет Мария Гочева, която е възпитаничка на училището, инж. Иво Иванов – старши експерт в РУО, директорът на ПГТО инж. Иван Желязков.

Заместник-директорът Калина Илиева връчи отличия на 11 ученици, които през последните години са се изявявали и са били съпричастни към всички инициативи, организирани в училище.
Днес в СУ „Йордан Йовков“ в Тервел се обучават 520 деца от първи до 12-и клас. Възпитаници на средното училище се реализират в различни области на обществения живот по цял свят.

c