Водещи новини Добрич Общество

След сигнал на Про Нюз Добрич: Почистиха заринатата с боклуци бивша партийна база на „Атака“

Бившата клубна база на ПП Атака в центъра на Добрич, която бе зарината с боклуци, е почистена, съобщиха от Община Добрич.

Сигнал за проблема бе подаден до администрацията от Про Нюз Добрич. Наши читатели алармираха, че общинският имот по улица „Славянска“, зад Общинския младежки център, е превърнат в микросметище. За бившия партиен офис на ПП Атака има решение да бъде предоставен на Ротари клуб.

Имот в центъра на Добрич тъне в боклуци, Общината обеща да почисти (+снимки)

От отговора на общинската администрация на наше запитване стана ясно, че имотът е недобре стопанисван от предходния си ползвател – ПП Атака. Ползването е прекратено през май 2021 г. Съгласно решение на Общинския съвет през  ноември 2021 г. е сключен договор за безвъзмездно ползване за срок от 10 години с Ротари клуб. Процесът на предаване на имота обаче не е приключен поради установяването на значителни задължения за използвана  вода от предходния ползвател и невъзможността от разкриване на индивидуална партида във ВиК Добрич.

Все още не са уточнени взаимоотношенията с ПП Атака и ВиК Добрич по отношение на установените задължения. Това е причината към момента имотът да не се обитава.

От началото на годината са почистени допълнително над 200 нерегламентирани замърсявания, посочват от Общината.

„Чистотата на Добрич, е тема, която винаги е на дневен ред. Ежедневно сме свидетели на недобросъвестни граждани, които не се съобразяват и замърсяват околната среда. Община Добрич осъществява контрол на сключения договор със сметопочистващата фирма и изисква качество и ефективност, които се постигат с постоянство и дисциплина. Процесът е взаимен защото без участието на гражданите почистването не може да даде добри резултати. Затова Община Добрич за пореден път отправя апел отпадъците да се изхвърлят на регламентирани  за това места. Те са оповестявани неведнъж и всеки заинтересован ги знае!

Умоляваме гражданите, които са станали свидетели на нерегламентирано изхвърляне на отпадъците, да сигнализират на зеления телефон в Община Добрич – 058/60 45 73 или на 112“, информират от Общината.  

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.