Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

След домашен тормоз: Задържаха мъж от с. Козлодуйци за нарушена заповед за защита

54-годишен мъж е задържан в добричкото село Козлодуйци за нарушение на заповед за незабавна защита, издадена от Районния съд в Добрич, съобщиха от ОД МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Заповедта за защита е издадена за жената, с която извършителят е живеел от около 4 години. Тя е била подложена на системен физически и психически тормоз от страна на мъжа, съобщиха за Про Нюз Добрич от Районната прокуратура. Той често злоупотребявал с алкохол и това е била причината, поради която жената е била обект на тормоза.

Тя завела иск в Районния съд за издаване на заповед за незабавна защита и налагане на временни мерки за ограничение на домашното насилие. Съдът е уважил искането и на 18 ноември т.г. полицаи от Второ районно управление са отишли в дома на пострадалата, където е бил и мъжът, и са му връчили срещу подпис документите.

Още на следващия ден - 19 ноември, около 18.00 часа жената подала сигнал, че той нарушава заповедта. Незабавно полицейски служители са посетили къщата в с. Козлодуйци, намерили го скрит там и го задържали.

На 54-годишния мъж е повдигнато обвинение за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. Той не е осъждан.

В ареста остава мъж от Добрич, заплашил с убийство и пребил жена си

По думите на говорителя на РП Даниел Илиев, тези случаи зачестяват. Той коментира, че много жени не смеят да подадат сигнал от страх. Даде пример със случай от това лято, при който жена бе пребита от мъжа си и заплашена с убийство. Пострадалата цели две години събирала смелост да подаде сигнал за тормоз.

c