Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

10 от членовете на ГЕРБ-Добрич посетиха Европейския парламент


Десет членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Добрич посетиха Европейския парламент (ЕП).

Групата от общо 40 души от цяла България беше в Брюксел по покана на депутата от Европейската народна партия (ЕНП) Емил Радев, съобщиха от партийния пресцентъра в Добрич.

В ЕП Емил Радев запозна българската делегация как са разпределени квотите за представителите на отделните държави-членки, как работи институцията и как минава един негов ден. Бяха обсъдени и актуални въпроси като Националния план за възстановяване и устойчивост, приемането на България и Румъния в Еврозоната и в Шенгенското пространство. През тази седмица Народното събрание прие декларация за присъединяването ни в Шенген със 106 гласа „за“ и 18 „против“. В гласуването не участваха народните представители от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. С решението страната ни затвърди предпочитанията на избирателите и пое ясен евро-атлантически курс на развитие. „Въпреки единните и последователни усилия на българските евродепутати по теми от национален интерес като Шенген, без стабилно правителство страната ни подава разнопосочни сигнали, пропуска възможности и губи доверието на своите партньори“, подчерта Радев.

Като част от визитата си представителите на ГЕРБ влязоха в пленарната зала на Европейския парламент, където се взимат всички важни решения за Съюза и страните. Групата посети и Парламентариума – най-големият парламентарен информационен център в Европа. През свободното си време участниците успяха да разгледат и част от забележителностите на белгийската столица.

c