Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Две женски хорови формации със съвместен безплатен концерт в Добрич

Две женски хорови формации представят съвместен концерт в Добрич на 19 ноември – събота, от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“. Това са Хорът на учителките – Добрич, с диригент Маргарита Русева - Ганева и Женски хор „Златна лира“ от Търговище с диригент Илиана Иванова.

Съвместният концерт под наслов „Два хора – много музика“ е с вход свободен и ще предложи богата и разнообразна програма.

Хорът на учителките тази година отбеляза 55 години от създаването си и всеки техен концерт е пред препълнена зала. Диригентът Маргарита Русева – Ганева непрекъснато се стреми да привлича млади хористи, да кани млади солисти и инструменталисти, за да продължи този обичан от добричката публика хор да се развива.

Гостите от Женски хор „Златна лира“ с диригент Илиана Иванова също имат богата хорова история, много награди и участия във фестивали.

Концертът е организиран в резултат на доброто творческо партньорство между хористите и диригентите на двата хора, което е с амбиции да продължи и занапред. Акомпаниментът ще бъде на Детелина Василева – Димитрова и Диана Денчева.

c