Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Шест години след безследното му изчезване в Балчик обявяват британец за мъртъв

Британската гражданка Кристин Ан Ричардсън е подала молба до съда в Балчик за обявяване на смъртта на съпруга й Гордън Дейвид Ричардсън, който е безследно изчезнал през 2016 година.

През 2006 г. семейството регистрирало дружество със седалище в Балчик. Заживяло постоянно във вилната зона на морския град. Тогава мъжът започнал да употребява сериозни количества алкохол, станал раздразнителен и некомуникативен. Това накарало жена му често да се мести във Великобритания и отново да се връща на адреса в Балчик. Контактите им се разредили. Затова тя не  могла да разбере кога точно през 2016 г. съпругът и изчезнал и няма сведения за него, става ясно от молбата й за обявяване на смъртта на мъжа й. 

Гордън Дейвид Ричардсън е роден на 17.12.1949г. в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Последният му постоянен адрес е  гр. Балчик, в.з. „Изгрев",  ул. „Осма" №102.

Във връзка с молбата й съдът е издал разпореждане. От Община Балчик призовават всеки, който има някаква информация във връзка с изчезналия мъж, да уведоми Община Балчик. Информация може да се предоставя и до Районен съд- гр. Балчик.

Следващото съдебно заседание за обявяване на смъртта на Гордън Дейвид Ричардсън е насрочено за  19.01.2023 от 13:30 часа.

c