Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

"Резиденшъл Парк „Св. Георги“ в Добрич е номиниран за Сграда на годината

Той е номиниран в категорията за жилищни комплекси от еднофамилни и многофамилни сгради

Най-новият жилищен комплекс в Добрич "Резиденшъл Парк „Св. Георги“ е номиниран в Националния конкурс „Сграда на годината“ в категорията за жилищни комплекси от еднофамилни и многофамилни сгради.

Целта на конкурса е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти и проекти, свързани с развитието на градовете през съответната година в България, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител.

Разположен в най-зеления и спокоен район на Добрич, далеч от шума и праха на булевардите, "Резиденшъл Парк „Св. Георги“ е жилищен комплекс от затворен тип, изграден в непосредствена близост до един от най-красивите паркове в България и изцяло ориентиран към него.

В композиция от 4 сгради със стилен дизайн и изчистени линии, на 5 надземни нива са разположени общо 60 броя висок клас апартаменти с от една до три спални, просторни мезонети със собствени градини и уютни пентхаузи със завладяваща гледка над парка. Жилищата предлагат специфично във функционално отношение вътрешно разпределение, големи и слънчеви помещения, високи тавани, необичайно просторни тераси с необятна гледка към парка. Всеки апартамент предоставя на собствениците си възможност за авторство, чрез реализацията на смели дизайнерски идеи вкл. оформяне на нетипични по площ антрета и гардеробни помещения, мобилни или стъклени преграждащи елементи, полунива и др.

Комплексът е обезпечен с контрол на достъпа и видеонаблюдение, оптична свързаност, хидрофорни и газови инсталации, като за всеки от апартаментите е осигурен по един гараж и едно паркомясто в рамките на затворения периметър. Всяка от 4-те жилищни сгради („Акация“, „Бор“, „Виола“,“Гаура“) разполага с по 15 апартамента и 3 гаража на ниво терен, като 2 от гаражите са с директна връзка към апартаментите на ет. 1.

default

48 от общо 60 гаража са разположени в самостоятелна сграда, в задната (северна) част на комплекса, на ниво терен. Комплексът разполага със собствен парк на площ от 7.5 декара. Проектът беше реализиран на няколко етапа, като въвеждането в експлоатация на последните 2 сгради („Акация“ и „Гаура“) беше на 4 март и 9 юни тази година.

Инвеститор на комплекса е „Соник 63“ ЕООД, архитект е „Бел Арх“ ЕООД, а изпълнител е „Инвестор 2030“ ЕООД. Предстои жури да разгледа номинациите, след което ще се проведе и гласуване. Церемонията по награждаване ще се състои на 15 декември.

c