Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Прокуратурата разследва новия вид агресия в Добрич - замерване с яйца на улицата

Прокуратура в Добрич е възложила на Първо районно управление проверка по случая с агресивното поведение на младеж, който замери с яйце нищо неподозиращо момиче на улицата в града.

Това съобщи за Про Нюз Добрич говорителят на Районна прокуратура Даниел Илиев. Държавното обвинение е предприело тези действия след подадена жалба от майката на пострадалото момиче.

„Дадени са конкретни указания да се установи каква е фактическата обстановка, очевидци, медицинска документация за получени наранявания от пострадалото дете, данни за личността на евентуалния извършител“, каза прокурор Илиев. Той уточни, че срокът за това е един месец.

Нов случай на агресия от младежи в Добрич – замерват момичета с яйца на улицата

Припомняме, че видео, публикувано в  социалната мрежа Tik-Tok, показа, че един от група младежи замерва със сурово яйце по главата минаващо момиче. Видимо девойката е изненадана и вероятно по никакъв начин не е провокирала нападението. След това младежът се присъединява към приятелите си. Случката се развива на булевард „25 септември“ в района на градския парк „Свети Георги“ в Добрич.

Клипът е заснет от човек от компанията и е пуснат в мрежата от потребител с името Steliqnov Tony. Малко след като видеото предизвика бурно недоволство, то беше свалено.

Твърди се, че те са деветокласници от Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич. След запитване на Про Нюз Добрич до ръководството на учебното заведение от там ни отговориха: “Запознати сме със случая. При категорично доказване, че децата, участващи в деянието, са възпитаници на Професионална гимназия, ще бъдат взети мерки съгласно ЗПУО и Правилника на гимназията”.

Пред Про Нюз Добрич майката на пострадалото момиче сподели, че случката се е отразила изключително негативно на социалния му живот. Стигнало се е до това девойката да не иска са ходи на училище и да посещава школите, в които участва. Именно от такива занимания се е връщала, когато е станала обект на агресията от страна на момчето.

Майката на младежа се е свързала с нея и поднесла извиненията си. „Надяваме се на справедливост и младежът да понесе отговорността си, за да няма чувство на безнаказаност“, сподели майката на момичето. Разговаряла е и с училището, откъдето са отговорили, че ще предприемат мерки след  като прокуратурата се произнесе.

c