Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Имот в центъра на Добрич тъне в боклуци, Общината обеща да почисти (+снимки)

Общински имот в центъра на града е превърнат в микросметище, алармираха читатели на Про Нюз Добрич. Става въпрос за бившия партиен офис на ПП Атака, за който има решение да бъде предоставен на Ротари клуб. Той се намира по улица „Славянска“, зад Общинския младежки център.

Темата се коментира от известно време в медии и социални мрежи. Боклуците в имота обаче си останаха там, видно от снимките, които нашите читатели изпратиха. Затова отправихме запитване до Община Добрич кой трябва да почисти имота, който се намира в центъра на града, а се е превърнал в сметище. Кой го стопанисва към момента и дали вече е предаден на Ротари клуб.

От отговора на общинската администрация става ясно, че имотът е недобре стопанисван от предходния си ползвател – ПП Атака. Ползването е прекратено през май 2021 г. Съгласно решение на Общинския съвет през  ноември 2021 г. е сключен договор за безвъзмездно ползване за срок от 10 години с Ротари клуб. Процесът на предаване на имота обаче не е приключен поради установяването на значителни задължения за използвана  вода от предходния ползвател и невъзможността от разкриване на индивидуална партида във ВиК Добрич.

Все още не са уточнени взаимоотношенията с ПП Атака и ВиК Добрич по отношение на установените задължения. Това е причината към момента имотът да не се обитава.

„За съжаление това доведе до влошаване на вида и състоянието му“, посочват от Община Добрич. От там заявиха, че поемат ангажимент имотът да се почисти  и да се осигури обезопасяването му.

c