Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Нов „дървен град“ в парка на Добрич ще се проектира при наличие на пари

Дървеният град в Градски парк „Свети Георги“ е премахнат поради факта, че дървесината е изгнила, прогнила, нестабилна и опасна. Той е съществувал от над 20 години. Това съобщиха от Община Добрич в отговор на запитване на Про Нюз Добрич във връзка с премахването на съоръженията от парка и бъдещото изграждане на нов Дървен град на територията на парка.

От Общината ни отговориха, че при наличие на финансов ресурс ще бъде проектиран нов увеселителен „дървен град“ на територията на Градски парк „Свети Георги“. 

Припомняме, че Дървения град в парка на Добрич беше демонтиран неотдавна.

Съоръжението беше дарен она Добрич от  SOS Kinderdorf – детски селища. Жестът беше направен по повод постигнатата договореност с местната администрация следващо SOS детско селище да бъде изградено в Добрич. Макар това така и да не се случи, Дървеният град над две десетилетия радваше децата на Добрич. Първоначално той бе изграден на мястото на Розариума, но след възстановяването на цветната градина, бе преместен в непосредствена близост до Природоматематическата гимназия.

През последните години детските съоръжения в Дървения град бяха неизползваеми и опасни, тъй като дървесината беше  изгнила. Площадката бе обезопасена със сигнални ленти, за да се ограничат използването й.

c