Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Езиковата гимназия в Добрич е домакин на Национално състезание по английски език

Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език за тази учебна година се провежда под домакинството на Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич.

Мотото е: Тhe Earth without ART is just “Eh”.

На откриването й присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, началникът на Регионалното управление по образование Светлана Василева,  директорът на ЕГ „Гео Милев“ Миглена Василева, както и учители, родители и ученици–участници от цялата страна.

Водещите на събитието Максим и Доника създадоха атмосфера, а началото бе белязано от българска поезия на английски език. Елица и Александра изпълниха етюд от филма Шрек, Клара се включи с популярно класическо произведение на пиано. Музика и настроение изпълниха Огледалната зала „Нели Божкова“, а водещите се обърнаха към участниците в състезанието: „Скъпи приятели, даваме старт на утрешното Национално състезание по речеви и комуникативни умения на английски със спомен за незабравимата Оливия Нютън-Джон, която тази година си отиде от този свят. Желаем ви успех!“

Състезанието протича в  две възрастови групи:  ученици от 6. до 8. Клас и  9. до 11. клас.

Класирането се извършва по предварително зададени критерии и след устно изложение по темата за съответната учебна година, представено в два модула: предварително подготвена реч по темата и събеседване с националната комисия.

c