Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

„Албена“ участва на международно  туристическо изложение в Румъния

„Албена Тур“ ЕАД е сред участниците в международното туристическо изложение “The Romanian Tourism Fair“ (TTR) в Букурещ, Румъния, което се провежда от 10 до 13 ноември, става ясно от информация на Министерството на туризма. То, заедно с  12 представители на туристическия сектор, участва на международното туристическо изложение “The Romanian Tourism Fair“ (TTR) в Букурещ, Румъния (10 – 13 ноември 2022 г.). В едно от най-значимите събития в сферата на туризма в северната ни съседка участва и заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева.

Проф. Модева проведе среща с Алина-Стефания Гьоргиу, председател на Сената в румънския парламент. „Румъния продължава да бъде сред най-важните пазари за българския туризъм и Министерството на туризма на България полага последователни усилия да гарантира най-добрите условия за румънските туристи и румънските туроператори, предлагащи България като приоритетна дестинация“, заяви заместник-министърът.

Туристопотокът от Румъния с нощувка надхвърли предпандемичното равнище от 2019 година, което показва засилен интерес от страна на румънските туристи към България. Според статистиката броят на румънските туристи през 2019 г. е 1 287 252, през 2020 г. – 625 656, а през 2021 г. – 821 856. От началото на настоящата година до август 821 651 туристи са посетили страната ни, което е ръст от 27%. Сред акцентите в разговора на заместник-министър Модева с държавния секретар по туризма Тудорита Лунгу беше задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на туризма между България и Румъния.

Заместник-министърът проведе работна среща и с Димитру Лука, президент на румънската национална асоциация на туристическите агенции, на която бяха обсъдени провеждане на съвместни събития в туристическия бранш и възможностите за насърчаване на румънските компании да представят своите продукти на българския пазар.

. Много туристически компании и представители на български дестинации също са в румънската столица като посетители, за да организират на място своите срещи с местните си партньори.

c