Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В Добрич започна предоставяне на топъл обяд на бедни хора

Започна предоставянето на храна по проект "Топъл обяд в Община град Добрич", съобщават от Общината. Проектът е подсигурен със средства до 30 април 2025 година. Безвъзмездната европейска финансова помощ за целия период е в размер на над 172 000 лева.

Комисия, сформирана със заповед на кмета на Община град Добрич, извърши подбор от подадените заявления и са изготвени поименни списъци на одобрените потребители.   

Топлият обяд ще бъде раздаван на два пункта – разливна към Клуб на пенсионера „Отец Паисий“ с адрес гр. Добрич, ул. „Отец Паисий“ №82 и трапезария към Храм „Света Троица“ с адрес: гр. Добрич, ул. „Цар Иван Асен“ №2. Общината работи за разкриване на още един пункт за раздаване на храна.

Одобрените представители на целевите групи ще получават безвъзмездно топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб всеки работен ден. На лежащо болни и лица със затруднение в придвижването храната ще бъде доставяна до домове им.

С приготвянето на топъл обяд ще се подпомогнат уязвими граждани, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигуряват такава. Ще им бъде осигурена здравословна, разнообразна и питателна храна за обяд. В допълнение към предоставянето на топъл обяд се предоставят и съпътстващи мерки.

В целевите групи са включени хора, които живеят в крайна бедност, изпитват тежки материални лишения и живеят в социална изолация.

c