Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ути Бъчваров се похвали с 50-килограмовите кюфтета в Генерал Тошево

Телевизионният кулинар Ути Бъчваров се похвали в социалната мрежа, че успя да направи  50-килограмово кюфте  на огромното си барбекю по време на Фестивала на сармата и кюфтето в Генерал Тошево.

В гостуването си  в забавното шоу по NOVA „С Рачков всичко е възможно”. Преди дни водещият на шоуто Димитър Рачков попита Ути за подготвян от него рекорд.

„Кюфтета, сарми и всякакви други неща. Не знам дали знаеш, че най-малките сармички са в Асеновград.”, обърна се кулинарят към Рачков.

„Ял съм, те са по сантиметър и нещо”, отговори водещият.

Рекорд – 50-килограмови кюфтета и тон руска салата приготви Ути в Ген. Тошево

„Обаче най-голямата сърма е добруджанската. В Добруджа всичко е голямо. Говорим за Добруджа. Говорим за там, където Йовков е писал своите разкази, говорим за Генерал Тошево. Там сармата е ей, толкоз голяма”, заяви Ути

„Кюфтетата са малко-по големи. Знаеш ли как аз сервирам тройка кюфтета с гарнитура. Класически, три кюфтета с гарнитурка. Три кюфтенца, всяко едно по 50 кг с едно малко „барбекюнце”, заяви в своя шеговит стил колоритният кулинар. „Три кюфтенца по 50 килограма, че и руска салатка ще си направим, че и сармички ще си направим”, заяви Бъчваров като обясни, че количеството руска салата, която смята да приготви е цял един тон, обеща Ути.

„Преди няколко дни в Забраненото шоу на Рачков обещах, че с моя колега Росен Митков ще направим 50-килограмово кюфте. Прилагам доказно́:“, написа Ути в профила си след фестивала, който беше по повод празника на града – 8 ноември.

c