Водещи новини - дясно Генерал Тошево Общество

Приключва ремонтът на пътя от границата при Кардам за Генерал Тошево

Приключва ремонтът на пътната настилка непосредствено до границата с Румъния при ГКПП Кардам, която беше в много лошо състояние. Допълнително одобрените кърпежи – над 16 000 кв. м, вече са изпълнени и ще остане на този етап, обясни директорът на Областна пътно управление Георги Стратиев. Това е участъкът от Генерал Тошево до ГКПП-то.

В самото село Кардам имаше участък, който не е бил обхванат от превантивния ремонт. Той е бил изкърпен по линия на текущия ремонт. Направени са и допълнителни кърпежи.

„Можем да кажем, че от Ген. Тошево до границата вече дупки няма и пътят е в добро състояние“, каза Стратиев.

Припомняме, че състоянието на отсечката от село Кардам до границата с Република Румъния беше в окаяно състояние. Дупките в асфалта достигаха до 10 см, бордюрите бяха разбити, а тревите по банкета се извисяват на 2 м височина.

Преди време хората от Кардам, които излязоха и на протест,  изпратиха  до бившия министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов протестна подписка.

Те припомниха, че същинската рехабилитация на пътя се бави повече от година. Тя трябваше да завърши през октомври 2021 година, но срокът бе удължен до края на месец май 2022 г.

От АПИ увериха, че през следващата година ще продължи текущият ремонт на път II-29 Генерал Тошево – Кардам – ГКПП „Йовково“.

Снимка: Архив