Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Пострадало при катастрофа 5-годишно дете от Балчик има нужда от помощ

5-годишно дете, което  пострада при катастрофа в Балчик в края на миналата седмица, има нужда от помощ. Апел за това разпространиха от детска градина „Здравец“.

От там споделиха: „Приятели, през почивните дни е станал тежък пътен инцидент, при който е пострадал Денис от група "Делфинче". Детето е на 5 години с тежки травми на долните крайници. Настанено е в болницата на гр. Добрич, ортопедично отделение и му предстои най- малко една операция“.

От учебното заведение посочват, че НЗОК не поема стойността на имплантите за правилна фиксация, които са на стойност 1600 лв. Семейството няма възможност само да поеме този разход. Лечението ще е дълго и вероятно ще имат нужда от помощ, споделят от детската градина. На входа й е поставена кутия за дарения, където всеки може да дари и така да помогне на семейството в този труден момент.

Припомняме, че 5-годишното дете пострада при пътен инцидент в Балчик, станал по ул. „Калиакра“ на 4 ноември, около 16.40 часа. По данни от Областната дирекция на МВР момченцето изскочила внезапно на пътното платно и се ударило в движещ се лек автомобил „Опел“, управляван от 48-годишен мъж. Детето е със счупена подбедрица и контузна рана на крака. По случая е образувано досъдебно производство.

c