Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

През декември ще приключат довършителните дейности в блок „Добрич“

Довършителните работи в блок „Добрич“ ще приключат през месец декември т.г. и обектът ще бъде въведен в експлоатация. Това съобщи в страницата си в социалната мрежа кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Извършени са строително-монтажни дейности за довършване на жилищния блок. В момента се изпълнява присъединяване на сградата към електропреносната мрежа. С обезщетените собственици е проведена среща, на която бяха представени мостри на материали за довършителни дейности, от които всеки направи своя избор. Изпълняват се  финишните покрития – фаянс по стени и под, ламинат и монтаж на интериорни врати. Предвиден е тротоар около блока, се казва още в поста.

Още в средата на месец април 2022 г. от Община съобщиха, че строително-ремонтните дейности в Блок „Добрич“ са на финален етап. Седем месеца по-късно изглежда, че дългогодишната сага с този блок наистина приключва.

Строителството на блок „Добрич“ е на финален етап

Припомняме, че през 80-те години на миналия век са отчуждени имоти в центъра на града,  срещу задължението да се изградят жилищни блокове за собствениците. Построен е само блок „Добруджа“, в който са настанени част от хората. Останалите чакат вече десетилетия да бъдат компенсирани и да влязат в нови апартаменти. Някои от тях вече не са между живите.

За периода от 2009 г. до 2014 г. за строителството на блок „Добрич“ от Община град Добрич са вложени над 3 милиона лева. През 2014 г., поради липса на финансов ресурс, строително-монтажните работи са прекратени. Блокът е довършен едва тази пролет, след като Общинският съвет разреши преди две години за тази цел да бъде изтеглен кредит до 600 000 лв.

c