Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Огнеборците в област Добрич почетоха загиналия младши инспектор Петър Бъчваров

С едноминутно мълчание и включени сирени служителите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич почетоха паметта на загиналия колега младши инспектор Петър Бъчваров.

Както в цялата страна, така и във всички служби в областта, дежурните екипи огнеборци отдадоха почит.

Пред сградата на ОД на МВР в Добрич съставът на дирекцията също почете загиналия си колега.

Със сирени и минута мълчание полицаите в Добрич почетоха убития си колега

В понеделник вечерта граничният полицай Петър Бъчваров беше убит, докато патрулира по границата с Република Турция, в района на село Голям Дервент. Турските власти задържаха двама души във връзка с инцидента.

На днешното си заседание Министерският съвет също почете с минута мълчание паметта на граничния полицай. Днес в община Елхово е обявен ден на траур в памет на загиналия полицай. 

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 г. в Ямбол. Средното си образование завършва в Елхово през 2009 г., продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Младши инспектор Бъчваров е постъпил на работа в системата на МВР през декември 2013 година. Преминал е през длъжностите полицай и старши полицай в група „Охрана на държавната граница“ към Гранично полицейско управление - Елхово към Регионалната дирекция „Гранична полиция“. Младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с Почетен знак на МВР, съобщиха от ведомството.

c