Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Медицинска сестра от МБАЛ-Добрич: Обидени сме, че ни съдят като престъпници

Въпреки съдебното дело тя ще участва в ефективната стачка, която започва от утре

„Вероятно работодателят има законовото право да подаде иск срещу нас и той го прави. Съветват го консултанти и адвокати. Ние обаче сме отсрещната страна – служители, които извършваме абсолютно всичко по алгоритъм и подадени от него назначения спрямо пациентите си. И се чувстваме обидени от това, че той е подал иск срещу нас като престъпници“, сподели пред журналисти Елена Жекова, медицинска сестра в Отделение по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ Добрич.

Тя е една от 136-те медицински специалисти, срещу които има подаден иск от ръководството на болницата във връзка с участието им в предупредителната стачка, за която от МБАЛ-Добрич твърдят, че е незаконна.

Елена Жекова е заявила, че от утре ще стачкува ефективно. От 13-те работещи в отделението медицински сестри, две са заявили участие в ефективната стачка.

„Всички други се страхуват за бъдещето си там, въпреки стажа, който имат“, каза тя. И увери, че ще има кой да замести стачкуващите и пациенти няма да бъдат оставени необработени, нелекувани или с неизвършени манипулации. „Все пак, ние сме хора“, каза още тя.

c