Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Кампания за спасяване живота на Жани се проведе в СУ „Св. Кл. Охридски“ в Добрич

С благородна кауза започнаха дейностите на Ученическия съвет в СУ „Св. Кл. Охридски“ в Добрич, съобщиха от училището.

За много кратък срок учениците организираха и проведоха кампания за събиране на средства в подкрепа на лечението на бивша ученичка, която се нуждае от животоспасяваща операция. Подготвиха и благотворителен базар в помощ на Жани. В кампанията се включиха всички ученици от училище, родители, учители, служители.  

От Ученическия съвет изказват благодарност към всички, дарили средства. Общата събрана сума възлиза на 1731,00 лв., като 150 лв. са от благотворителния базар.

„Надеждата и съпричастността на училищната ни общност са водещи в тази кампания. Необходимата сума за лечението на  лъчезарната Жани е 130 000 лв. Убедени сме, че скоро тя ще е събрана, за да може Жани да се радва на всички моменти, за които си струва“, споделят още младежите.

Те призовават всички, които биха искали да помогнат в набирането на средствата, да го направят на следния интернет-адрес:

https://pavelandreev.bg/campaign/zaedno-za-zani

През 2017 година Жанет Иванова е оперирана от онкологично заболяване на яйчника, който е отстранен. Последвала е поредица от химиотерапии, които дали добър резултат за период от 2 години. До 2020 година, когато болестта се завръща, само че в друг орган-далак. Следващата стъпка е била да се отстрани далакът. Последвало лечение, химиотерапия. Благодарение на лечението, осъществено с помощта на дарители, има подобрение на състоянието й. До неотдавна, когато при профилактичен преглед в клиниката в Истанбул,  при ядрено магнитен резонанс се установява наличие на лезии в черния дроб, които е необходимо да се отстранят възможно най-спешно. Заедно с тях ще се отстранят левият яйчник и матката, защото там е първоизточника на болестта и професорите препоръчват да се махнат. За операцията, еднодневен престой в интензивно отделение и 6 нощувки в болницата са нужни 130 000 лв.  За да не се усложнят нещата и да се стопира болестта навреме, професорите са определили срок до 15 ноември, което налага спешно събиране на средствата.   

c