Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Със зрелищно светлинно шоу и "Сигнал" завърши празникът на Генерал Тошево

Празникът на град Генерал Тошево завърши със зрелищно светлинно шоу, заря и хитовете на група "Сигнал", които бяха специални гости на празничния концерт, в който взеха участие също рок група от ПГЗ "Тодор Рачински"  и "Капитанов Брас Бенд" към СУ "Св. Климент Охридски" от Добрич.

Светлинното шоу е по инициатива на Младежкия общински съвет към Община Генерал Тошево, който имаше няколко инициативи във връзка с празника на града.

Това е първото тържество за Деня на Генерал Тошево от две години насам и събра хиляди на площад "Бялата лястовица", където по-рано бяха приготвени 50-килограмови кюфтета и тон руска салата.

https://pronewsdobrich.bg/2022/11/08/rekord-50-kilogramovi-kyufteta-i-ton-ruska-salata-prigotvi-uti-v-gen-toshevo/

6D кино, аркади игри, скара, мини лунапарк, детски игри, множество сладкарски сергии, блъскащи се колички и много други малки павилиончета за играчки, сувенири и векторни бяха сред допълващи богатата програма на фестивала.

На Димитровден по стар стил празнува Генерал Тошево, като съчетава празника и с Деня на строителите, които изграждат селището в края на VI век, когато България все още е под османска власт. Празникът е посветен на добруджанската земя и нейната щедрост.

Хилядите, събрали се на площада, наречен на символа на Йовковото творчество, изпълниха Химна на Република България под музикалния съпровод на група "Сигнал".

c