Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Депутатът от Добрич Йорданка Костадинова откри конференция за иновации в здравето

Народният представител от Добрич Йорданка Костадинова откри днес Деветата годишна конференция на вестник Капитал “Иновации и добри практики в здравния сектор”.

„От името на екипа на “Продължаваме промяната” заявих, че след като поставихме началото, ще продължим да работим по три приоритета: значителното увеличаване на заплащането в здравния сектор; реална дигитализация и реални промени в управлението на здравния сектор, които да подпомогнат навлизането на иновациите във всички сегменти и да пестят оскъдния ресурс за здраве“, сподели Костадинова, която е член на парламентарната комисия по здравеопазване.

„На днешния форум основната дискусия бе за намиране на пътища как да се случи всичко това, за нужните промени и реформи, за това как да се използват възможностите на науката и бизнеса за постигане на по-добро здраве“, посочи тя. По думите й в парламентарната здравна комисия, в наше лице имате партньор с който ще допринесем за промени, които да направят живота и здравето ни по-добри и да търсим заедно най-добрите решения за здравния сектор!

c