Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Цонко Цонев Kmetal отново ще се кандидатира за кмет на Каварна

Цонко Цонев Кметъла ще се кандидатира догодина за кмет на Каварна. Цонев, който бе три мандата градоначалник на морския град (2003 – 2015 г.), загатна за намерението си в социалната мрежа, пишейки: „Преди седем години отстъпих като кмет, отказах се…Никога не казвай никога.“

Пред Про Нюз Добрич той потвърди, че има намерение да се включи в надпреварата на местните избори през 2023 година.

„Още преди изборите през 2015 година обявих, че няма да се кандидатирам. Сега казвам, че вратата е отворена и най-вероятно ще се кандидатирам. Гледам позитивно към кампанията, но все пак има още около 10 месеца до изборите“, заяви Кметъла.

Цонев заяви, че ще решава как да се яви на изборите догодина през май-юни. Все още не е ясно дали ще бъде партиен или независим кандидат. „Имам варианти, имам хора, с които през последните години се борим ще продължа с тях, имам доста голяма подкрепа в момента“, каза той. Допълни, че не е взел лесно това решение, защото вече е свикнал с друг начин на живот.

Цонев е роден е на 3 юни 1967 г. Завършва средно образование в МГ „Иван Вазов“ в Добрич. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на Софийски университет „Климент Охридски“. През 1994 – 95 година е юрист на община Каварна на граждански договор, а от 1995 до 1999 г. е общински съветник в Каварна. Адвокат е в адвокатската колегия в Добрич и е специалист по граждански дела.

Избран за Мъж на България за 2005 година. Известен е като фен на рок музиката и по негова идея се провежда фестивалът Каварна рок фест. От есента на 2015 г. Цонко Цонев е независим общински съветник, издигнат от инициативен комитет.

c